Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kabak suflesi
2 çorba kaşığı Teremyağ
3 adet kabak
1 adet patates
3 adet yumurta
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4 sap taze soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
150 gr. kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber Kabı yağlamak için: 1 çorba kaşığı Teremyağ
Patatesi ve kabağı rendeleyip suyunu iyice sıkın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, Teremyağ'ı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İçine çırpılmış yumurtayı da ilave edip karıştırmaya devam edin. Maydanozu, dereotunu ve taze soğanı da çok ince kıyıp karışımın içine ekleyin ve 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış fırın kabının içine aktarın. Fırına vermeden önce, üzerine galeta ununu serpin ve sıcak fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.

Elmalı kurabiye
l 3 çorba kaşığı Teremyağ
2.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı pudra şekeri İçi için:
2 adet elma
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı Teremyağ
Elmaları rendeleyin, şekerle beş dakika pişirin. Ocaktan alıp üzerine tarçın ve cevizi ekleyin. Un, Teremyağ, yoğurt, kabartma tozu ve yumurtayı yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın. İçine soğumuş elmalı harçtan koyup kapatın ve elinizle yuvarlayarak 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında, 20 dakika pişirin. Ilıkken üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA