MALZEMELER
3 çorba kaşığı Teremyağ
700 gr. kuzu eti
12 dal kıyılmış taze soğan
3 yaprak marul
1 demet pazı
2 adet havuç
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 çorba kaşığı un
1 demet dereotu

Bir tencereye ince doğranmış kuzu etini, Teremyağ'ı, küçük küçük doğranmış taze soğanı, ince kıyılmış marulu ve pazıları, yuvarlak doğranmış havuçları, suyu, toz şekeri, tuzu, karabiberi ve pul biberi koyun. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Et pişince, 1 kahve fincanı suda unu eritin ve tencereye döküp 5 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan indirip ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.


***

Şekerpare
MALZEMELER
3 çorba kaşığı Teremyağ
3 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 su bardağı Antep fıstığı Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı Teremyağ

Şerbeti için su ve toz şekeri beş dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında Teremyağ, yumurta ve pudra şekerini elinizle iyice yoğurun. Üzerine irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırın. 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine birer adet Antep fıstığı batırın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Tatlı sıcakken, üzerine soğuk şerbeti dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN