Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli kek

MALZEMELER
3 çorba kaşığı Teremyağ
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 adet kırmızı biber
1 demet dereotu
1/2 demet nane
1 çay kaşığı tuz
100 gr. beyaz peynir
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 limon suyu Kek kalıbı için:
1 çorba kaşığı Teremyağ
1/2 su bardağı un

Yumurtaları çırpın. Üzerine yoğurt ve oda sıcaklığındaki Teremyağ'ı ekleyip çırpmaya devam edin. İnce kıyılmış nane, dereotu ve kırmızı biberi ilave edin. Ufalanmış peynir ve tuzu ekleyip karıştırın. Karbonatı limon suyu ile köpürtüp karışıma ekleyin. En son un ve kabartma tozunu da koyup karıştırın. Karışımı bir çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün, 170 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

***

Mısır unlu poğaça
MALZEMELER

3 çorba kaşığı Teremyağ
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı kaymak
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 demet dereotu Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı Teremyağ

Yumurta, yoğurt ve oda sıcaklığındaki Teremyağ'ı elinizle iyice karıştırın. Üzerine kaymak, mısır unu ve unu ekleyerek hamur özleşene kadar yoğurun. Kabartma tozu, karbonat ve kıyılmış dereotunu da ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak hale gelince mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak poğaçalar hazırlayın. Bir çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine bir miktar mısır unu serpin. 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA