Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Ayçekirdekli pizza
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında Teremyağ
1 su bardağı ılık su
1 paket (41 gram) yaş maya
3.5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için:
1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
3 çorba kaşığı biber salçası
2 adet sivri biber
10-12 adet kiraz domates
50 gr. kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
Tepsiyi yağlamak için:
1 kaşık Teremyağ
Yaş mayayı 15 dakika suda bekletin. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Mayalı su, süt, yumurta, Teremyağ, yoğurt, toz şeker ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 40 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp, 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. Parmağınızla ortalarını çukurlaştırıp kenarlarını yüksek bırakın. Üzerlerine salça sürüp kıyılmış sivri biber serpin ve ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kenarlarına sütle açtığınız yumurta sarısı sürün ve ay çekirdeği serpin. Isıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Susamlı kurabiye
4 çorba kaşığı Teremyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı susam
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı Teremyağ
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırın. 1 yumurtanın sarısını, diğerinin tümünü, Teremyağ'ı, yoğurdu, Hindistan cevizini ve unu bir kapta yoğurun. Kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yuvarlaklar yapın ve önce yumurta akına sonra da susama bulayarak 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında, 20 dakika kadar pişmeye bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA