Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kıymalı tart
4 çorba kaşığı Teremyağ
4 su bardağı un
1/2 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz İçi için:
1 adet soğan
300 gr. kıyma
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı mısır unu
Kek kalıbı için:
1 çorba kaşığı Teremyağ
1/2 su bardağı un
Unun ortasını havuz gibi açın. Teremyağ ve tuzu unun ortasına koyun, iki elinizle yoğurun. Soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın. Mandalina büyüklüğünde bir parça hamuru ayırın. Kalan hamuru un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın, parçalar keserek 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış ve unlanmış küçük kek kalıplarına döşeyin. Kıymayı rendelenmiş soğanla kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. Soğuduktan sonra harcı kalıplara bölüştürün. Üzerine hamurdan kapak yapın. Yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında pişirin.

Hurmalı muffin
5 çorba kaşığı Teremyağ
20 adet hurma
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
2 su bardağı un
20 adet kağıt muffin kalıbı
Yumurta ve toz şekeri, yumurta kabarana ve beyazlaşana kadar iyice çırpın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Oda sıcaklığındaki Teremyağ'ı, kıyılmış hurmaları, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin ve kek karışımından daha koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Küçük boy kağıt muffin kalıplarına karışımdan 2'şer çorba kaşığı koyun. Kalıpları bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece sıcaklıktaki fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Muffinleri kağıt kalıplarının içinde servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA