MALZEMELER
4 adet kabak
100 gr. beyaz peynir
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı kaşar peyniri Haşlamak için:
5 su bardağı sıcak su Sos için:
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı Teremyağ
Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve içlerini çıkarın. Tencereye beş su bardağı sıcak suyu koyup kabakları beş dakika kadar haşlayın. Suyunu iyice süzün. Kabakları Teremyağ ile yağladığınız fırın tepsisine dizin. Rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış dereotunu karıştırıp kabakların içine doldurun. Sos için unu, Teremyağ'da rengi dönünceye kavurun ve sütü ekleyin. Koyu bir kıvam aldığında bu sosu kabakların üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 derecedeki fırında, kabakların sosu kızarıncaya kadar pişirin.
***
Muzlu cevizli kek
MALZEMELER
150 gr. Teremyağ
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
100 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı ceviz
1 adet muz
4 çorba kaşığı çilek reçeli
1 çorba kaşığı nişasta
200 gr. vanilyalı dondurma Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı Teremyağ
Teremyağ'ı eritip yumurta ve şekerle üç dakika çırpın. İçine beraber elenmiş kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırın. Sütü de ilave edip karıştırmaya devam edin. İçine kakao, rendelenmiş çikolata, dövülmüş ceviz ve ezilmiş muzu ekleyip karıştırın. Harcı Teremyağ ile yağlanmış kek kalıbına boşaltıp 175 derecedeki fırında 45 dakika pişirin. Arzu ederseniz yanında; taneleri ve suyu nişastayla kaynatılarak sos kıvamına getirilmiş çilek reçeli ve vanilyalı dondurmayla servis yapın.