ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Sarımsaklı tavuk

MALZEMELER
4 adet kemiksiz tavuk göğsü
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş kıyılmış sarımsak
Tuz
1 su bardağı tavuk suyu
6 çorba kaşığı balzamik sirke
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı su
Karabiber

Tavukları una bulayıp fazlasını silkin, zeytinyağı dökülmüş tavada her iki tarafını kızartın. Daha sonra tavuk suyu, sirke, karabiber, sarımsak ve tuzu ekleyin. 10 dakika pişirip tavukları tavadan alın. Nişastayı iki çorba kaşığı suyla açıp, tavada kalan sosun üzerine ekleyin. İki dakika kaynatıp, tavukların üzerine gezdirerek servis yapın.

Mandalinalı muhallebi
MALZEMELER
2 su bardağı süt
5 adet mandalina
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Sütü ve şekeri bir tencereye koyun ve orta ateş üzerine, karıştırarak kaynama noktasına getirin. Mandalinaların suyunu sıkın. Pirinç unu ve nişastayı mandalina suyu ile karıştırıp şekerli süte ekleyin, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyin. Kaplara paylaştırıp mandalina dilimleriyle süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN