Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli sebzeli pilav

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
400 gr. dana kuşbaşı et
1 adet kabak
1 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
3 adet domates
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan

Patlıcanları ve kabakları soyup küp şeklinde doğrayın ve ayrı ayrı kızartın. Doğranmış biberleri ve soğanları da kızartın. Eti, beş su bardağı suda haşlayın, suyunu bir kenara alın. Pirinçleri tereyağında kavurun. Üzerine haşlanmış etleri ekledikten sonra et suyunu koyun. Kızartılmış sebzeleri de ekleyip karıştırın ve kısık ateşte pişirin.

İncirli roka salatası
MALZEMELER

1 demet roka
5 dal tere
3 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet kuru incir
5 dal maydanoz
5 adet ceviz
50 gr. tulum peyniri

Roka, tere ve maydanozu iyice yıkayıp kurulayın, zeytinyağı ve nar ekşisiyle harmanlayın. Peynir ve kıyılmış cevizi karıştırıp top haline getirin. Servis tabağına alıp üzerlerini rokalı karışımla kaplayın. Dilimlenmiş kuru incirleri üzerine serpiştirin. Kırmızı biber ya da domatesle renklendirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA