MALZEMELER
700 gr. kuzu kuşbaşı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Kekik
Karabiber
Tuz
3 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
Etleri yıkayıp derin bir kabın içine alın. Üzerine sütü, yoğurdu ve zeytinyağını dökün. Ezilmiş sarımsak ve baharatları da üzerine ilave edip iyice harmanlayın. Etleri bu şekilde bir saat dinlendirin. Bu işlemin ardından çöp şişleri ıslatın ve etleri terbiyeden çıkartıp şişlere geçirin. Yağsız tavada ya da ızgarada pişirin.
***
LİMONLU KEK
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 çay bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri çırpın, süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu ve suyunu ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Harçtan bir su bardağını ayırıp kalanını yağlanmış unlanmış kalıba dökün. Ayırdığınız harcı kakaoyla karıştırın ve kalıbın t ortasına dökün. 180 derecedeki fırında pişirin.