ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı pilav

MALZEMELER
3 adet kemer patlıcan
2 su bardağı pirinç
1/2 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı safran
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber

Pirinci ılık suda yarım saat bekletin. Safranı, sirke ve su karışımında 2-3 saat bekletin. Patlıcanları soyup kuşbaşı doğrayın, tuzlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Patlıcanı ilave edip karıştırarak kavurun. Tencereye üç su bardağı sıcak su, bal ve tuz ilave edin. Bir taşım kaynayınca pirinç, sirkeli safran, tarçın, karabiber ve tuz ekleyin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

Pancar şnitzel
MALZEMELER
1 su bardağı galeta unu
2 adet pancar
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Tuz
1 adet yumurta
Karabiber

Pancarları tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Ilındıktan sonra soyup dilimleyin. Pancarların üzerine tuz ve karabiber serpin. Dilimlenmiş pancarları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın. Sıvı yağ ve tereyağını bir tavada kızdırıp pancarları arkalı önlü kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN