MALZEMELER
2 adet ayva
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kimyon

Ayvaları iri küp şeklinde doğrayın. Eti kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tereyağını eritip ayvayı 5-6 dakika kavurun. Üzerine eti, sıcak suda 1 saat bekletip süzdüğünüz kuşüzümünü ve sıcak suyu katın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini de ilave edin.

***

Anasonlu gevrek
MALZEMELER
200 gr. anason
1 çay bardağı ay çekirdeği
4 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı sıvı yağı 1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz

Bir kabın içine yağları ve bir miktar un koyup yoğurun. Anason, yumurtanın sarısı, kabartma tozu ve bir miktar daha un koyup hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup unlanmış tezgahta açın. Üzerine yumurtanın akını üzerine sürüp ay çekirdeklerini dökün. Dilediğiniz şekilde kesip 200 derece fırında pişirdikten sonra servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN