ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Biberli tavuk

MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
1 adet büyük boy soğan
1'er adet dolmalık kırmızı, yeşil, sarı biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ Sos için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı limon suyu

Sos malzemelerini karıştırın. Tavuk etlerini serçe parmağı kalınlığında ve uzunluğunda kesip bu sosla harmanlayın. Bir saat boyunca bu sosun içinde bekletin. Soğanı irice doğrayın. Biberleri tavuk etleri gibi doğrayın. Soğanı ve sebzeleri yağda kavurun. Tavuk etini de ekleyip kavurmaya devam edin. En son tuzunu ekleyin.

***
Peynir suflesi
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çay bardağı mısır unu
200 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yumurtayı çırpın. İçine mısır unu, ufalanmış peynirler, kıyılmış dereotu, un, kabartma tozu ilave ederek kek harcı gibi bir karışım elde edin. Harcı, yağlanmış sufle kaplarına bölüştürün. 200 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakın.
***
Buğdaylı nohut salatası
MALZEMELER
1 su bardağı nohut
4 su bardağı soğuk su
1 su bardağı buğday
3 dal taze soğan
1 adet kırmızı soğan
1/2 demet dereotu ve nane
Tuz Sos için: 1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limon

Nohut ve buğdayı akşamdan ıslatın. Nohut ve bir dal dereotunu 40 dakika haşlayın. Buğdayı da 30 dakika haşlayın. Nohut, buğday, kıyılmış taze soğan, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış dereotu ve naneyi harmanlayın. Tuzunu ayarlayıp servis tabağına alın. Sos için verilen malzemeleri çırpıp salatanın üzerine gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN