Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fıstıklı patlıcanlı biftek

MALZEMELER
600 gr. biftek
4 çorba kaşığı Antep fıstığı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr. taze kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
3 diş sarımsak

Etleri üç parmak eninde şeritlere ayırın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Ortasına fıstıkları paylaştırıp rulo yapın. Kürdanla tutturup yağda beş dakika kadar kavurun. Daha sonra fırın kabına alıp 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Közlenmiş patlıcanların içine sıcak sütü ekleyip çırpın. Kaşar peyniri ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Etleri, patlıcanlı karışımın üzerine koyarak servis yapın.

***

Kuzu kapama
MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı eti
1 adet soğan
1 adet kabak
2'şer adet kırmızı, sarı ve yeşil biber
1 sap taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik

Tencereyi ocak üzerinde kızdırın. Etleri içine ekleyip hiç yağ koymadan beş dakika renkleri dönünceye kadar pişirin. Sebzeleri ve soğanı irice doğrayın, etlerin üzerine koyun. Baharatları ekleyip hiç su koymadan etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

***

Tuzlu kurabiye
MALZEMELER
150 gr. eski kaşar peyniri
100 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı acı kırmızı pul biber
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu

Rendelenmiş kaşar peynirini, tereyağını ve pul biberi karıştın. Hardal, un, kabartma tozu ve tuzu da üzerine ekleyip yoğurun. Hamuru tezgah üzerinde açıp istediğiniz şekilde kesip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve rendelenmiş peynir serpin. 190 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA