ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Buğday kavurması

MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Buğdayı akşamdan suda bekletin. Sabah bir taşım kaynatıp suyunu dökün. Üzerine tekrar bol su koyarak yaklaşık 40 dakika boyunca, buğdaylar iyice patlayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp süzün ve soğumaya bırakın. Servisten önce eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, üzerine gezdirip tavada 5 dakika kadar kavurun ve tuz ilave edin.

Pekmezli tavuk makarna
MALZEMELER
1 çorba kaşığı pekmez
400 gram tavuk eti
1 paket makarna
Tuz
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
6 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı toz şeker

Tavuk etini haşlayıp elinizle didikleyin. Makarnayı tuz ve az sıvı yağ eklediğiniz suda haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Arpacık soğanları, tereyağında hafifçe rengi dönene kadar soteleyin. İçine pekmez ve toz şeker ilave edin. Karamelize olana dek kavurun. Üzerine tavuğu ekleyip bir dakika kadar kavurmaya devam edin. Harcı makarnanın üzerine boşaltın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN