Mantı börek
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz
İçi için:
* 100 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* Tuz
* Karabiber
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yoğurt
Un, süt, yağ, yumurta ve tuzu yoğurup sert bir hamur yapın. Hamuru açıp büyük kareler halinde kesin. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi biraz su ekleyerek karıştırın ve yufkalara paylaştırın. Hamurları gevşek olarak sarın ve tepsiye dizin. Üzerine iki su bardağı su dökün. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin, beş dakika daha pişirin. Üzerine yoğurt dökerek servis yapın.
Lahana salatası
* 200 gr. beyaz lahana
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 adet domates
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 çorba kaşığı limon suyu
Lahanayı ince ince kıyıp üzerine tuz serpin ve elinizle ovalayın. Yumuşaması ve suyunu bırakması için yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirin. Limon suyunu ve zeytinyağını küçük bir kapta çırpın, lahananın üzerine gezdirin. Üzerini domates dilimleriyle süsleyerek servis yapın.