ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Mantarlı tavuk
* 2 adet tavuk göğsü
* 250 gr. mantar
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı margarin
* 2 adet biber
* 1 tatlı kaşığı köri
* 1 çorba kaşığı krema
* 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz
* Karabiber
Tavuk etlerini doğrayın. Piyazlık doğranmış soğanları margarinde kavurun. Tavukları ve mantarları ekleyin. Üç-dört dakika daha kavurup biberleri, köriyi ve tuzu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Hafifçe ılınınca kremayı katın. Rendelenmiş kaşar peynirini de yemeğin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kaşarlar eriyince servis yapın.

Zeytinyağlı patlıcan
* 8 adet küçük boy patlıcan
* 3 adet büyük domates
* 1 adet büyük boy soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Patlıcanları alacalı soyun. Saplarını kesmeden dört eşit parçaya kesin. Piyazlık doğranmış soğanı ve bütün sarımsakları zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyip biraz daha kavurun. Patlıcanları tepsiye dizin, dilimlerinin aralarına iç harcı paylaştırın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN