ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Ciğerli pilav

MALZEMELER
200 gr. ciğer
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 tutam safran
Zerdeçal, zencefil, tuz, karabiber
10 adet badem
2 çorba kaşığı tereyağı

Tereyağını eritin. Üzerine çiğ bademi, dolma fıstığını ve küçük doğradığınız ciğerleri de ekleyip 10 dakika kavurun. Yıkanmış pirinci de üzerine döküp birlikte beş dakika daha kavurun. Baharatları (zerdeçal, zencefil, karabiber) ve kuru üzümleri, suda bekletilen safranı da içine ilave edin. Üzerine 2.5 su bardağı su döküp 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Çikolatalı milföy topları
MALZEMELER
2 adet milföy hamuru
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Sıvı yağ

Milföy hamurlarını dört eşit parçaya bölün. Elinizle biraz genişletin. Hamurlara ince kıyılmış bir paket çikolatayı paylaştırın ve top şeklinde kapayıp kızgın yağda kızartın. Üzerine pudra şekerini ve kalan bir paket çikolatayı rendeleyerek serpin. Sıcak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN