ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Kestaneli mantarlı çorba

MALZEMELER
200 gr. kestane
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
6 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Tarçın

Kestanelerin üzerini bıçakla çizip bol suda haşlayın ve kabuklarını soyup ince ince kıyın. Mantarları da ince kıyın. Kestane ve mantarları tereyağında üç dakika kadar kavurun. Un, süt ve suyu ekleyip 15 dakika pişmeye bırakın. Tarçın, tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

İrmik tatlısı
MALZEMELER
1 çay bardağı irmik
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz safran
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1/2 çay bardağı su
1 çay bardağı süt

Su ve sütü kaynatın. Bir tencerede zeytinyağını ve tereyağını birlikte eritin. Çam fıstığı, irmik, bir çay kaşığı toz şeker, tarçın ve toz safranı ilave edip fıstıkların rengi dönünceye kadar ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra kalan toz şekeri, kaynar suyu ve kaynar sütü ilave ederek ağır ateşte beş dakika kaynatıp blenderdan geçirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN