Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Buğdaylı ıspanaklı çorba

MALZEMELER
1.5 su bardağı buğday
300 gr. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kase yoğurt
1 adet yumurta

Akşamdan ıslatılmış buğdayları bol suda pişirin. Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın ve pişen buğdaya ekleyip beş dakika kadar pişirin. Yoğurt ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. İçine çorbanın sıcak suyundan ekleyerek ılıtın ve sürekli karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin, üç dakika daha pişirin. İnce kıyılmış soğanı yağda pembeleştirin, üzerine nane ve pul biberi ekleyin, çorbayı bu sosla servis edin.

Sebzeli etli pilav
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kırmızı biber

Pirinci sıcak suda 10 dakika bekletin. Eti, üç su bardağı suyla pişirip sudan alın. Soğanı tereyağında kavurun. Havuçları ilave edin. Doğranmış kırmızı biberi, haşlanmış etleri de ekleyip beş dakika daha kavurun. Pirinçleri süzüp ilave edin. Et suyu, nohut, rendelenmiş domates ve baharatları ekleyip pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.

Balkabaklı kek
MALZEMELER
2 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı toz şeker Keki için:
1 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Tarçın

Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarının uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Dolmalık fıstık ve toz şekeri dibine dökün. Milföyü, kek kalıbının içine yanları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Tüm kek malzemesini çırpıp kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA