Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli enginar

MALZEMELER
4 adet temizlenmemiş küçük boy enginar
1 adet limon
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 çay bardağı rokfor peyniri
1 çay bardağı beyaz peynir
2 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Kekik

Enginarların saplarını kesip üst kısımdaki yapraklarını makasla alın. İç kısmındaki mor yaprakları koparın. Tüylü kısmı bir bıçak yardımıyla çıkarın, limon suyu eklenmiş suda bekletin. Rendelenmiş kaşar peyniri, ezilmiş beyaz ve rokfor peynirini, krema, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın. Enginarları sıcak su, bir çorba kaşığı limon suyu ve tuzla yumuşayana dek pişirin. Ilınınca içlerini peynirli harçla doldurun. Enginarları yağlı kağıda sarın ve üst kısımlarını bağlayın. Kağıtları hafifçe ıslatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.


***
Yoğurtlu çorba

MALZEMELER
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı yoğurt
5 bardak su Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Tencereye yumurta, yoğurt ve unu koyup iyice çırpın. Üzerine yavaşça suyu ekleyip tencereyi ocağın üzerine alın. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağını küçük bir tavada yakın. İçine kırmızı pul biberi koyup çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA