ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Meyveli tatlı

MALZEMELER
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı şeker
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
1'er su bardağı böğürtlen, frambuaz ve çilek

Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp, içine vanilya ekleyip soğumaya bırakın. Bir tavada tereyağı ve şekeri karıştırın. Sütü de ekleyip pişirin. Diğer karışımın içine aktarıp beş dakika daha pişirin ve çukur kaselere boşaltın. Tüm meyveleri bir tavaya alıp iki dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiyi servis tabağına ters çevirin. Kenarlarına pişmiş meyveleri dizip servis yapın.

Acılı ekmekler
MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı biber
2 diş sarımsak
Kimyon

Ekmek hamurunu tereyağı ile beraber özleşene kadar yoğurun. Yağlanmış tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin. Salça, sarımsak ve sıvı yağı bir kapta karıştırıp elinizle hamurun üzerine, her tarafına gelecek şekilde sürün. Üzerine kırmızı biber ve kimyon serpin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN