Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bademli etli pilav

Pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyunu ekleyip 20 dakika pişirin. Fıstık ve bademi bir tavada kavurup bir kenara alın. Tavaya rendelenmiş soğanı ve doğranmış kuzu etlerini koyup kavurun. Üzerine az miktarda su koyup 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken etlerin üzerine baharatları ekleyip harmanlayın. Servis yapmadan önce kavrulmuş badem, fıstık ve eti pilava karıştırın.

MALZEMELER


2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı Antep fıstığı
1 çay kaşığı tuz
200 gr. kuzu kuşbaşı
1 soğan
Tarçın, yenibahar, karabiber

ÇUBUK KRAKER

Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke, yumurtanın akı ve ılık suyu karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin, 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
3 çorba kaşığı tereyağı
Susam, çörekotu

SOĞANLI PATLICAN

Patlıcanları alacalı olarak soyun. Saplarını kesmeden dört eşit parçaya bölün. Piyazlık doğranmış soğanı ve bütün sarımsakları zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyip biraz daha kavurun. Patlıcanları tepsiye dizin, dilimlerin aralarına iç harcı paylaştırın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek 200 derecedeki fırında pişirin. Servis tabağına alın.

MALZEMELER


8 adet küçük patlıcan
3 adet domates
1 adet boy soğan
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA