Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında havuç

Rendelenmiş havuç, ezilmiş patates ve zeytinyağını karıştırıp fırın kabına koyun. 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Fırından çıkan havuçlu karışımı, sarımsaklı mayonezli yoğurtla kaplayın.

MALZEMELER


2 adet haşlanmış patates
4 adet havuç
250 gr. yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı

BÖĞÜRTLEN SOSLU KEK

Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın. Sıvı yağ, süt, limon kabuğu rendesi ve suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Yağlanıp unlanmış kalıba boşaltın. 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirin. Biraz soğuyunca üzerine kremşanti sürün. Böğürtlenleri nişasta ve suyla pişirip kekin üzerine dökün.

MALZEMELER


1 paket kremşanti
1 su bardağı böğürtlen
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı su

KEKİ İÇİN:

4 yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ETLİ LAZANYA

Etleri, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş soğanı, domatesi ve doğranmış biberi ilave edin. Biraz su ekleyerek 20 dakika pişirin. Lazanyaları kuru olarak tepsiye dizin. Aralarına eti koyup kat kat döşeyin. Unu yağda kavurun, sütü ekleyip pişirin ve lazanyanın üzerine dökün. 180 derecede 25 dakika pişirin.

MALZEMELER


12 tane lazanya
500 gr. kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
2 domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA