Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kadınbudu köfte

500 gr. kıyma
150 gr. pirinç
2 çay bardağı su
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
5 çorba kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
Pirinci su ile birlikte suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış soğan ile kıymanın yarısını tereyağında kavurun. Soğuyunca pirinç, kalan kıyma, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Harçtan parçalar koparıp yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

Muzlu krep
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı şeker
2 adet muz
2 çorba kaşığı kaymak
2 çorba kaşığı erimiş çikolata
Yumurta, sıvı yağ, şeker ve sütü çırpma teliyle karıştırın. Akıcı kıvamda bir karışım elde edin. Tavaya krep harcından bir kepçe döküp önlü arkalı pişirin. Pişen kreplerin içlerine önce kaymağı sürün. Bir miktar erimiş çikolata gezdirip kabukları soyulmuş muzu bütün olarak koyup rulo yapın. Krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Ispanak kavurma
1 su bardağı mısır unu
Su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. ıspanak
3 diş sarımsak
1 demet taze soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Mısır ununu tuzlu sıcak suyun içinde ezin. Bir tavada tereyağını eritin, mısır ununu ince bir kat halinde döküp iki yüzünü de pişirin. Ispanak kavurma için; irice doğranmış ıspanakları, doğranmış taze soğanı, dövülmüş sarımsakları, tuz ve karabiberi zeytinyağında beş dakika kadar kavurun. Ispanak kavurmayı, mısır ekmeğiyle birlikte servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA