Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yumurtalı semizotu

4 adet yumurta
1 bağ semizotu
1 adet soğan
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 kesme şeker
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Semizotunu yıkayıp ince ince kıyın. Rendelenmiş soğan ve dövülmüş sarımsakları zeytinyağında kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, kesme şeker, kıyılmış semizotu ve tuz ekleyip 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca üzerlerine yumurtaları kırıp kapağı kapalı olarak pişirin.

Soğanlı kuzu tandır
20 adet arpacık soğan
600 gr. kuzu gerdan
4 dilim pastırma
3 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı tereyağı
1 limonun suyu
3 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber
Dilimlenmiş eti; limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve sütle harmanlayıp bir saat bekletin. Etlerin içine pastırma yerleştirip sarın. Tavada iki yüzünü pişirin. Salçayı etlerin üzerine ilave edin. Ayıklanmış arpacık soğanları da tavaya koyun. Karabiber ve tuz ekleyip pişirin.

Elmalı muhallebi
3 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
1 tutam tarcın
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilya ekleyin. Bir tavada tereyağını eritip küp küp doğranmış elmaları kavurun, kıyılmış cevizleri ekleyip karıştırın. Servis kabının dibine elmalı karışımı yayın, üzerine muhallebiyi dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA