Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün ve içlerini oyun. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ile nane, bulgur, salça, tuz ve karabiberi yoğurun. Nohudu ekleyip karıştırın ve harcı patlıcanlara doldurun. Unu yağda kavurun, salça, su ve tuz ekleyerek biraz pişirin. Patlıcanları sosun üzerine dizin. Nar ekşisi gezdirip pişirin.
MALZEMELER
5 adet patlıcan
250 gr. kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı pilavlık bulgur
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
SOSU İÇİN:
1 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
PİRİNÇLİ TAZE FASULYE
Fasulyeyi temizleyip doğrayın, az suda pirinçle birlikte haşlayın. Suyunu çekince içine yağı ve sirkeyi ekleyip beş dakika daha pişirin. Şekeri ve sarımsağı ilave edip soğumaya bırakın.
MALZEMELER
1 kg. taze fasulye
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke
AÇMA BÖREK
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su ve unla yumuşak bir hamur yoğurun, düz bir zeminde açın. Rendelenmiş soğan, kıyma, ufalanmış ekmek, tuz ve karabiberi kavurun. Harcı yufkanın üzerine döşeyip dilediğiniz şekilde katlayın. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
Aldığı kadar un
Tuz
İÇİ İÇİN:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
4 dilim kızarmış ekmek
Tuz, karabiber