Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Püreli poğaça

2 adet yumurta
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
20 gr. yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
30 gr. kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Yaş mayayı biraz sütle eritin. Üzerine yumurta, yumuşamış tereyağı ve sıvı yağı koyup karıştırın. Un, tuz ve şeker ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun, 30 dakika dinlendirin. Patatesleri haşlayıp ezin. Sıcak süt, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle açın, iç harcı koyup kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 190 derece fırında pişirin.

Hindi fümeli sandviç
2 adet kepekli sandviç ekmeği
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1.5 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1/2 demet dereotu
4 adet domates
16 dilim hindi füme
8-10 dal maydanoz
Süzme yoğurt, sarımsak, ceviz, haşhaş tohumu ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Ekmekleri kopmayacak şekilde ortalarından enlemesine kesin. Her iki parçanın üzerine hazırladığınız süzme yoğurtlu karışımdan sürün. Arasına dilimlenmiş domates, hindi füme ve maydanoz yerleştirin.

Sirkeli gevrek
1 yumurta
2.5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı çörekotu
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurta akını ılık suyla karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin, 30 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp dilediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin. 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA