Sıvı yağı tencereye aktarıp kızdırın. İçine irice doğranmış sivri biberleri atıp beş dakika kavurun. Üzerine irice doğranmış domatesleri ve sarımsakları da ekleyin. Kapağı açık olarak, sebzeler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurarak pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg. sivri biber
5-6 adet domates
5 diş sarımsak
KAYMAKLI EKMEK TATLISI
Süt, çırpılmış yumurta ve pudra şekerini karıştırın. Ekmeklerin kabuklarını kesip tepsiye dizin. Üzerine sütlü karışımı döküp bir saat bekletin. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Üzerine kaymak ve Antep fıstığı koyarak servis yapın.
MALZEMELER
6 dilim ekmek
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı kaymak
1 çay bardağı toz Antep fıstığı
KURU BÖREK
Un, yağ ve suyu çırpın. Yufkayı düz bir zemine yayıp sulu karışımla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Hamuru üçgen şeklinde kesip her birini sigara böreği yapar gibi rulo şeklinde sarın. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
1.5 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı su
4 adet yufka
4 çorba kaşığı un