Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Püreli poğaça

2 adet yumurta
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
20 gr. yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
30 gr. kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Yaş mayayı biraz sütle eritin. Üzerine yumurta, yumuşamış tereyağı ve sıvı yağı koyup karıştırın. Un, tuz ve şeker ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun, 30 dakika dinlendirin. Patatesleri haşlayıp ezin. Sıcak süt, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle açın, iç harcı koyup kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 190 derece fırında pişirin.

Çılbırlı ekmek
2 adet yumurta
2 dilim kepek ekmeği
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sirke
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Bir tencerede iki su bardağı su kaynatın. İçine tuz, sirke ve sıvı yağ koyup karıştırın. Yumurtaları suyun içine kırıp üç dakika kadar haşlayın. Ekmeklerin üzerine tereyağı sürün. Yumurtaları ekmeğin üzerine koyarak servis yapın.

Limonlu semizotu
1 demet semizotu
1 adet soğan
2 adet limonun suyu ve kabuğu
3 diş sarımsak
1 adet havuç
2 adet domates
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Semizotunun yapraklarını limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla karıştırın. Soğanı doğrayıp tuzla ovun. Üzerine zeytinyağı, havuç, sarımsak ekleyip tabağa koyun. Üzerine semizotu yaprağı dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA