Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıymalı patlıcan sefası

4 adet patlıcan
300 gr. kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
2 domates
2 sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
10 dal maydanoz
Tuz, karabiber, yenibahar
Patlıcanları alacalı soyup üzerlerini hafifçe yağlayın ve fırında 15 dakika kızartın. Kıymayı ve soğanı kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, sarımsak, kıyılmış sivri biber ekleyin. Baharatları ve maydanozu ekleyip ocaktan alın. Kızaran patlıcanların içlerini açıp harcı paylaştırın. Tencereye dizip üzerine bir miktar su koyarak 25 dakika pişirin.

Çilekli, kayısılı komposto
500 gr. çilek
350 gr. taze kayısı
1.5 çay bardağı şeker
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
4 su bardağı su
Suyla şekeri karıştırıp beş dakika kaynatın. İçine çilekleri ve iri doğranmış kayısıları koyun. Tarçın ve karanfili de ekleyip kaynamaya bırakın. 15 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Tarçını ve karanfili içinden alıp soğumaya bırakın.

Rulo börek
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağı
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz, karbonat
Su
İçi için:
1.5 kg. ıspanak
2 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
200 gr. lor peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
Yeşillikleri ince ince kıyın. Üzerine lor peynirini ekleyip iyice harmanlayın. Hamur için gerekli malzemeleri yumuşak bir hamur olana dek su ilave ederek yoğurun. Ardından 20 dakika kadar dinlendirin. Hamuru bezelere ayırdıktan sonra açın, üzerine bir miktar yağ sürün. Bir kenarına iç harçtan koyun, rulo yapıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında pişirdikten sonra servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA