Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Erişteli çorba

Mercimeği beş dakika haşlayıp süzün. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Salçayı, süzülmüş mercimeği ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu koyup kaynatın. Erişteleri ilave edip, erişteler pişinceye kadar pişirin.

MALZEMELER


1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
2 çay bardağı erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
7 su bardağı su
2 diş sarımsak

TERBİYELİ KUZU ŞİŞ


Etleri yıkayın. Süt, yoğurt, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştırın. Etleri bu karışımda bir saat dinlendirin. Çöp şişleri ıslatın ve etleri terbiyeden çıkartıp şişlere geçirin. Yağsız tavada 20 dakika pişirin.

MALZEMELER


700 gr. kuzu kuşbaşı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
Kekik, karabiber, tuz

KİRAZLI BÖREK

Çekirdekleri çıkarılmış kiraz ve toz şekeri kısık ateşte hafif sulanana dek pişirin. Mısır nişastasını su ile açıp kiraza ilave edin, iki dakika daha pişirin. Milföy hamurlarına soğuyan kirazlı sosu paylaştırıp kapatın. Yumurta ve sütü karıştırıp milföylerin üzerine sürün. Üzerine bir çorba kaşığı pudra şekeri serpip 160 derece fırında pişirin. Fırından alıp, kalan pudra şekerini serperek servis yapın.

MALZEMELER


2 su bardağı kiraz
10 adet kare milföy
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı su
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA