Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli kuzu incik

1 adet kuzu kol
3 çorba kaşığı tereyağı
4 diş ezilmiş sarımsak
2 dal biberiye
2'şer adet kırmızı, sarı ve yeşil biber
1 soğan
1 çorba kaşığı tane karabiber
Sebzeleri dilimleyin. Eti, rengi dönünceye kadar kızgın bir tavada kızartıp fırın kabına alın. Üzerine biberiye, tereyağı, rendelenmiş soğan ve sarımsak sürün. Üzerini yağlı kağıtla kapatın. 180 derecedeki fırında bir saat pişirin. Yağlı kağıdı alıp sebzeleri etin yanına koyun, 20 dakika pişirin.

Çikolatalı top kek
2 yumurta
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
50 gr. bitter çikolata
Yumurta ve şekeri çırpın, süt ve yağı ekleyip karıştırın. Üzerine kabartma tozu, tarçın ve vanilya kattığınız unu ilave edin, beş dakika kadar dinlendirin. Harcı minik kek kalıplarına paylaştırın. Ortalarına birer parça bitter çikolata yerleştirin ve 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

Reçelli armut tatlısı
4 adet armut
1 çay bardağı şeker
2 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
3 çorba kaşığı labne peyniri
3 çorba kaşığı reçel
Tencereye iki bardak su, karanfil, tarçın, zencefil ve ikiye bölünmüş armutları koyun. 10 dakika kadar kaynatın, üzerine şekeri ekleyip beş dakika daha kaynamaya bırakın. Daha sonra ocaktan alıp soğutun. Servis yapacağınız zaman dilimleyip reçel ve labne peyniriyle ikram edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA