Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Marmelatlı fındıklı kurabiye

Un, tereyağı, pudra şekeri, vanilya, fındık, kabartma tozu ve yumurtayı yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak silindir şekli verin. Toz şekeri düz bir zemine dökün, hamuru toz şekere bulayın. İki parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Ortalarına baş parmağınızla bastırın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra marmelat ve file antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


1 çay bardağı kıyılmış fındık
1.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta

BULAMAK İÇİN:

4 çorba kaşığı toz şeker

ÜZERİNE:

Çilekli marmelat ve file antepfıstığı

EKMEKSİZ SANDVİÇ


Yumurtaları bir miktar tuzla birlikte iyice çırpın, tereyağıyla yağlanmış tavada omlet gibi pişirin. Daha sonra bardak ağzı ile yuvarlaklar kesin ve aralarına peynir, salam, domates ve salatalık dilimlerini yerleştirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


4 adet yumurta
4 dal dereotu
4 çorba kaşığı labne peyniri
4 dilim salam
2 adet domates
2 adet salatalık
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

SEBZELİ MANTI

Havuç, kabak, kırmızı biber ve patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritin, doğranmış sebzeleri ekleyin. Üç dakika kadar kavurup unu serpin. Bir-iki kez çevirip biber salçasını ve rendelenmiş domatesi ekleyin, iki dakika kadar kavurun. Sebzelerin üzerine üç parmak aşacak kadar su koyun. Sebzeler yarı yarıya pişince mantıyı ve tuzu ekleyip pişirin.

MALZEMELER


1 kase mantı
1'er adet havuç, kabak, patlıcan, kırmızı biber
2 domates
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA