Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates suflesi

2 adet patates
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Patatesleri haşlayıp ezin. Sufle kaplarını yağlayıp unlayın. Yumurtaların sarısı ve aklarını ayırın. Akını bir tutam tuzla kar gibi olana kadar çırpın. Patateslere krema, tereyağı, yumurta sarısı, ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın. Yumurta aklarını da ekleyip çok karıştırmadan kalıplara boşaltın. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Milföylü armut tatlısı
4 adet armut
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 adet vanilya
1 su bardağı ahududu
Armutları soyup altından çok az kesin. Şekeri ve suyu koyup 15 dakika pişirin. Milföy hamurlarını ince açın ve bir santim incelikte şeritler kesin. Soğuyan armutların üzerine yumurta akı sürün. Hamurları armutların üzerine sarıp yumurta sarısı sürün. 200 derecede 30 dakika pişirin. Ahududuyu biraz su ve vanilyayla robottan geçirip armutların üzerine dökün.

Fasulye salatası
750 gr. taze fasulye
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
100 gr. beyaz peynir
1 kahve fincanı süt
Tuz, karabiber
Fasulyeyi verev doğrayın, tuz eklediğiniz az suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Ayrı bir kapta limon suyu, sirke, zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Doğranmış domatesleri üzerine koyun. Küçük bir kapta peyniri sütle ezin ve salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA