Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıymalı patates

4 adet patates
300 gr. kıyma
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
3 adet domates
4 adet sivri biber
1 su bardağı sıcak su
4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvı
Patatesleri soyup halka halka doğrayın ve sıvı yağda bir iki dakika kızartın. Rendelenmiş soğanı, kıyılmış biber ve kıymayı beş dakika kavurun. İçine rendelenmiş domatesi, salçayı ekleyip pişirmeye devam edin. Sıcak su ve baharatları ekleyip beş dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Fırın tepsisine patates ve kıymayı kat kat döşeyin. Bir çay bardağı sıcak su koyup fırında pişirin.

Ay çekirdekli kurabiye
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı tam buğday unu
2 çorba kaşığı pekmez
1 adet yumurta Üzeri için:
2 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
1 yumurtanın akı
Yağ, pekmez ve yumurtayı karıştırın. Üzerine unu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinde bastırın, yumurta akına ve ay çekirdeğine batırın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin.

Dereotlu peynirli ezme
200 gr. lor peyniri
200 gr. çökelek peyniri
150 gr. ceviz içi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Ceviz içini robottan geçirin. Dereotunu kıyın, lor peynirini ve çökelek peynirini ezin. Ceviz içini, peynirleri ve dereotunu karıştırın. Kekik, kırmızıbiber, tuz, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın. İstediğiniz gibi şekil verip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA