Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli biber dolması

Üzümleri bir saat kadar suda bekletin. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun, üzerine üzümleri ekleyin. Fıstık, kıyılmış dereotu ve peynirleri ilave edip karıştırın. Biberlerin içlerini oyun, fırın tepsisine dizip 10 dakika kadar fırınlayın. Harcı biberlere doldurup servis yapın.

MALZEMELER

16 adet renkli dolmalık biber
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
200 gr. lor peyniri
50 gr. tulum peyniri
1 çorba kaşığı fıstık
1/2 demet dereotu

Domates turşusu


Domatesleri yıkayıp bütün olarak bir kavanoza koyun. Salatalıkları da içine ilave edin. Üzerine sirke, tuz, nohut, sarımsak ekleyin. Üzerini geçecek kadar su koyup kapağını sıkıca kapatın. Bir ay kadar bekletip tüketin.

MALZEMELER

1.5 kilo domates
6 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
5 adet salatalık
2 çorba kaşığı nohut
1 çorba kaşığı kaya tuzu

Garnitürlü pilav


Kaynayan dört su bardağı tuzlu suda pirinçleri haşlayın. Garnitürün suyunu süzüp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci garnitürle karıştırın. Üzerine mısırı, ince ince doğranmış dereotunu ve maydanozu ekleyin. Zeytinyağı ve tuzla harmanlayın.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 kutu konserve garnitür
1/2 su bardağı haşlanmış mısır
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA