Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Desenli kek

Yumurtaları ve şekeri çırpın, içine erimiş tereyağını, sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip karıştırın. Harcı ikiye bölün, yarısına kakao ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına sade kek harcını dökün, üzerine kıyılmış cevizleri serpin. Kakaolu karışımı dökerek fırında pişirin.

MALZEMELER


4 adet yumurta
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
150 gr. tereyağı
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı süt
1 tutam tuz
1 çay bardağı ceviz içi

ZEYTİNLİ HİNDİ SOTE


Hindi etlerini dilimleyip zeytinyağında sote edin. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, doğranmış zeytinleri, şerit halinde doğranmış kırmızı biber ve çarliston biberi kavurun. Baharatları ekleyip en son rendelenmiş domatesi ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pi

MALZEMELER


400 gr. hindi göğüs eti
20 adet zeytin
1 adet kırmızı biber
3 adet çarliston biber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 adet soğan
Tuz, karabiber, kekik, kimyon

BEYAZ KURABİYE

Sıvı yağı ve tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini, fındığı döküp karıştırmaya devam edin. Elenmiş vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Pudra şekeri serpin.

MALZEMELER


1 çay bardağı kıyılmış fındık
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA