Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Acılı biftek

6 dilim biftek
4 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr. çarliston biber
2 adet defne yaprağı
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 kase haşlanmış barbunya
3 çorba kaşığı acı biber sosu
Tuz, karabiber, pul biber
Biftekleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavaya yağı koyun, biftekleri ve biberleri iki dakika kızartın, tavadan alın. Aynı tavaya defne yapraklarını, mısır tanelerini ve barbunyayı koyun, iki dakika kadar soteleyip tavanın kenarına itin. Ortasına eti ve biberleri oturtun. Üzerine iki kaşık biber sosunu gezdirip kapağı kapalı olarak 15 dakika, arada bir karıştırarak pişirin. Üzerine kalan acı biber sosunu dökün.

Püreli fasulye
1 kg. taze fasulye
2 domates
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağı, tuz, karabiber
Püre için:
4 patates
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Soğanı kavurun. Fasulyeleri soğanlara ekleyin. Sarımsak, domates, tuz ve karabiberi katıp kavurun. Su ekleyip 35 dakika pişirin. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Üzerine süt, tereyağı, reyhan, tuz ve karabiber koyup pişirin. Fasulyenin yanına püreyi koyarak servis yapın.

Dondurmalı bisküvi
1 çorba kaşığı un l1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta akı Üzeri için: 4 top dondurma
Yumurta akını bir kabın içinde çırpın. Üzerine şekeri, kakaoyu ve eritilmiş tereyağını koyup çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yuvarlak şekilde döküp kaşığın tersiyle düzeltin. 200 derecedeki fırında beş dakika pişirin. Sıcakken bir kasenin üzerine koyup şekil verip soğutun. İçine dondurma ve dilediğiniz meyveleri koyarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA