Etin üzerine suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine zeytinyağını ekleyip kavurun. Jülyen doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam etin. Sarımsağı ve piyazlık doğranmış soğanı katın. Biraz daha kavurup baharatları ekleyin.
MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı et
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
2 diş kıyılmış sarımsak
2 adet soğan
Tuz, karabiber, pul biber
SAMSA TATLISI
Milföy hamurlarını oda sıcaklığına getirip yumuşatın. Bir kabın içine toz fındık, fıstık ve yumurta akı koyup iyice karıştırın. Karışımı da hamurların bir kenarına koyup sarın. Tepsiye yerleştirin ve 200 derecede 35-40 dakika kadar pişmeye bırakın. Bu arada şerbeti kaynatıp soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine döküp çekmesini bekleyip dilimleyin.
MALZEMELER
8 adet kare milföy hamuru
100 gr. toz Antep fıstığı
100 gr. kıyılmış fındık
2 adet yumurta akı
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su 1/2 limon suyu
ISPANAK SALATASI
Yıkayıp kuruladığınız taze soğan, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Ezilmiş sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Sarımsakların kokusu gidince tavadan alın. Yeşillikleri tavaya ekleyip kavurun. Bulguru ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca üzerine limon suyu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1.5 çay bardağı bulgur
1 demet taze soğan
1 demet ıspanak
1/2 çay ardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
3 diş sarımsak