Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı karnıyarık

Patlıcanları soyup kızartın. Kıyma, dilimlenmiş mantar, doğranmış soğanı yağda kavurun. Rendelenmiş domates, sarımsak, kıyılmış sivri biber ekleyin, biraz daha kavurup baharatı ve maydanozu ekleyin. Patlıcanların içine harcı paylaştırın. Tencereye dizip üzerine su koyup pişirin.

MALZEMELER


2'şer adet domates ve biber
300 gr. kıyma
1 adet soğan
100 gr. mantar
1 tutam maydanoz
4 adet patlıcan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, tuz

PEYNİRLİ EKMEK

Unu, tereyağını, peyniri, karbonatı, limon suyunu, bir yumurtayı, diğer yumurtanın akını ve tuzu yoğurun. Hamuru üstü örtülü olarak yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avuç içinde açıp kenarlarını bastırmadan ikiye katlayın, fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı çırparak ekmeklerin üzerine sürün. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

MALZEMELER


3 su bardağı un
250 gr. tereyağı
250 gr. beyaz peynir
1 çay kaşığı karbonat
1/2 limonun suyu
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

DONDURMALI ARMUT TATLISI


Armutları yıkayıp sapları kalacak şekilde kabuklarını soyun. Su, vanilya, tarçın ve şekeri kaynatın. Armutları da içine koyup 20 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Armutları yarısına kadar çikolataya bulayıp buzdolabına koyun. Kup bardaklarına dondurma koyun, üzerine armutları da koyarak servis yapın.

MALZEMELER


6 adet armut
4 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 paket bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA