ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Erişteli haşlama et

Etleri, soyulmuş bütün soğanı, havucu ve maydanoz saplarını, üzerine suyu koyarak yaklaşık 1.5 saat kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra süzüp çok iyi pişen etleri kemiklerinden ayırın. Etin suyunu da süzüp içine tereyağını ekleyin ve karıştırarak sos kıvamına getirin ve içine erişteleri koyup 10 dakika kadar pişirin.
Erişteler pişince servis tabağına alıp üzerine etleri koyarak servis yapın. (8 kişilik)

MALZEMELER
500 gr. kemikli parça et
1 adet soğan
1 adet havuç
1 kabuk tarçın
1 demet maydanoz sapı
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 su bardağı köy eriştesi
1 çorba kaşığı tereyağı

Peynirli biberli bisküvi
Yoğurma kabının içine tereyağını, rendelenmiş kaşar peynirini, yumurtanın sarısını, pul biberi, hardalı, un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur yapın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Daha sonra unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın ve kareler şeklinde kesin. Üzerine yumurta akı sürüp 190 derecedeki fırında pişirin. (6 kişilik)

MALZEMELER
5 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı eski kaşar peyniri
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı acı pul biber
1'er çay kaşığı tuz, karabiber
2 çorba kaşığı hardal
2.5 su bardağı un

Mandalinalı sütlaç
Sütü ve pirinci kaynatın.
Pirinçler biraz pişince vanilya ve şekeri ekleyin, koyulaşıncaya kadar 15 dakika kadar kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp küçük kaplara boşaltın. Mandalina suyunu tencereye koyun. Üzerine şeker ve nişastayı döküp beş dakika pişirin. Sütlacın üzerine birer çorba kaşığı koyup soğumaya bırakın. (6 kişilik)

MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çay bardağı pirinç
1 kilo mandalina
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
BİZE ULAŞIN