Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pancarlı kuzu kapama

4 KİŞİLİK
Kuşbaşı doğranmış etleri tereyağında kavurun. Rendelenmiş soğanı, küp doğranmış sebzeleri ekleyin. Bir su bardağı sıcak su koyup kaynamaya bırakın. Yarım saat kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Doğranmış ıspanak yapraklarını ilave edin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pırasaları

MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 adet pancar
2 adet patates
1 adet havuç
300 gr. ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı

18-20 ADET
Fındıklı muffin
Bir kabın içinde çekilmiş fındığı, toz şekeri, unu ve yumurtaları iyice karıştırın. Ardından kabartma tozunu ilave edin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi küçük kağıt kalıpların içine yarıya kadar döküp, üzerlerine birer tane fındık koyun. Tepsiye dizip üzerlerine kakao serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
5 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu

4 KİŞİLİK
Pırasa çorbası
Pırasaları temizleyip küçük küçük doğrayın.Tencereye alın, üzerine su ekleyip haşlayın. Tel süzgeçten geçirip iyice ezin. Pırasaları tekrar haşlama suyuna alıp bekletin. Bu arada ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edip hafif sararana dek kavurun. Üzerine pırasalı karışımı ilave edin, tuzu ekleyin. Unun topaklanmaması için karıştırarak beş dakika kadar pişirin.

MALZEMELER
3 adet pırasa
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA