Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Moda haftasına karşı tabak tabak aşureler

Haftanın en ilgi çeken detaylarını sizler için derleyip toparladım. İşte o liste!
Moda haftasında tasarımcıların koleksiyon rekabetinin yanı sıra bir de ünlü-popüler isimlerin aşureleri sosyal medyada kapıştı. Sağlıklı ve light olanından, anne mutfağından çıkıp komşulara dağıtılanına kadar birçok aşure instagram'daydı. En çok ağzımı sulandıran ise Pınar Sabancı'nın konu komşuya dağıttığı, hamilelere uygun olan aşuresi idi. Bir de Arda Turan'ın 'Mesafe bize vız gelir, Barcelona'da da aşuremizi yaparız' dediği tabak tabak aşurelerden sonra ben de düştüm aşurenin peşine; en lezzetlisi, sağlıklısı benim olmalı tabii ki de!

EN İYİSİ: DB BERDAN
Moda haftaları, tasarımcıların kendi hikayelerini takipçileri ile paylaştığı platformdur. Aslında o beyaz zemin üzerinde yürüyen modeller de senaryonun bir parçasıdır. Fikrinizi birkaç dakika içerisinde özgürce tasarladığınız kıyafetler ve koreografi ile anlatırsınız, izleyicinin ruhuna işlersiniz. Tabii anlayana, duruma popülist yaklaşmayana... Deniz ve Begüm Berdan bu konuda en başarılı olanıydı. Cinsiyet ayrımcılığına vurgu yapan öyle harika bir şov yaptılar ki, hepimizin tüyleri diken diken oldu. 'Giyimin cinsiyeti yoktur' diyen Deniz, erkek modellere giydirdiği file çoraplar, uzun etekler ile kalıpları yıkan bir tavır sergiledi ve podyumu bir partiye çevirdi. Dudaklara bulaşmış rujlar, gözlere özensizce sürülmüş farlar, karma karışık saçlarla catwalk yürüyüşünün dışında atılan özgür, umursamaz adımlar... Hepsi bir araya gelince ortaya teatral bir şov çıktı. Bu şov burada kalmamalı turneye çıkmalı, benden söylemesi...

BU KADAR ÇAKMA OLUNMAZ!
Adı üstünde moda haftası; etrafta konunun üstadları, guruları dolanıyor, biraz dikkat değil mi! Göz var nizam var; etrafta markaların mağazaları, butikleri var. Yapma etme eyleme! Hafta boyunca gittiğim defilelerde dikkat çeken; izleyicilerin kullandığı çanta ve ayakkabıların sahte olmasıydı. Takmış koluna çakma Louis Vuitton çanta, gerine gerine yürüyor ya da giymiş ayağına Alexander McQueen ayakkabı ama bildiğin sahte, çakmanın en göz alıcı versiyonu. Yapılır mı böyle bir haftada, spotlar altında alınır mı bu risk? Ön sırada otururken gözüm hep bu tiplerin üzerindeydi. Orijinalini alamıyorsan hiç alma.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA