Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Çöl festivalinin biletleri karaborsada 12 bin lira!

İstanbul sosyal yaşamında son günlerin gündemi ne? Gelin masalarda dönen sohbetlere kulak kabartalım...

GECE KULÜBÜNDEKİ GÜNEŞ GÖZLÜKLÜ KADIN: Yaz ayları kapıdayken, daha genç ve dinamik görünmek isteyenler bu aralar estetik operasyon telaşına düştü. Eskiden estetik yaptıranlar, kendilerini bir süre eve kapatır, kimselere görünmezdi. Eşine dostuna bir süreliğine şehirden uzaklaşmış havası verirlerdi. Ama artık zaman değişti; şimdi estetik de yaptırsan hayata ara vermek yok. Son günlerde sosyetik bir güzelimiz aynen bu kafada yaşıyor. Yaptırdığı göz kapağı estetiğine rağmen (ki ben gözlerimle gördüm, dikişleri hâlâ duruyor) gece kulüplerinde dans edip coşuyor. Göz bölgesini gizlemek için taktığı güneş gözlüğünü de imajının bir parçasıymış gibi yansıtıyor. Gözlük ona Neslihan Yargıcı havası katsa da, o halinden çok memnun görünüyor. Acaba Hollywood ünlüleri de mi yaptırdıkları estetikleri böyle gizliyor? Katy Perry ve Kim Kardashian gibi isimlerin de geceleri güneş gözlüğüyle dolaştığını hatırladım.

ONBİNLERCE LİRALIK FESTİVAL BÜTÇESİ: Nevada'nın Black Rock çölünde 30 yıldır düzenlenen Burning Man Festivali'nin biletleri bu hafta satışa çıktı. Festivale her yıl Türkiye'den de birçok ünlü isim katılıyor. Festival stilleriyle gazetelerde yer alıyorlar. Sanatı ve eğlenceyi bir arada sunan festivalde, karavanda veya çöle kurulan çadırlarda konaklıyorsunuz.
27 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyonun web sitesine girip bilet bakayım dedim. 2 bin 730 TL'ye, tüm festival alanlarına giriş imkanı veren haftalık bilet buldum. Ama karaborsada 12 bin liraya bilet alanlar da varmış; konaklamalı, kopmalı, coşmalı bir hafta için 40 bin TL bütçe ayıran da... Peki ben gidecek miyim? Kararsızım.

BİLGİSAYARIM OLMADAN NE YAPARIM!: ABD ve İngiltere uçuşlarında uygulanan elektronik cihaz yasağı konusunda birçoğumuz dertliydik. 'Bagaja konulan bilgisayarım ya çalınırsa? Zarar görürse?' endişesiyle en eski bilgisayarını yanına alanlar vardı. Tabii uçakta verilen ödünç tablet de soruna çare olmadı çünkü ihtiyacımız olan tüm bilgiler, dosyalar kendi tabletlerimizde...
Neyse ki bu hafta herkesin içi biraz rahatladı. THY'nin 'ABD ve Birleşik Krallık uçuşlarımızda sunulan yeni hizmetlerimiz' başlıklı açıklamasına göre; elektronik cihazlarımızı uçağın kapısında teslim edeceğiz. Cihazlar tek tek kutulara yerleştirilecek. Uçaktan inerken de bagaj beklemeye gerek kalmadan cihazımızı alabileceğiz. Bu gelişmeyi; sadece çok seyahat edenlerin değil, tüm yolcuların, transit uçan yabancı turistlerin de öğrenmesi gerekiyor.


Artık cihazlarımızı, bagaja vermeyip uçağın kapısında görevlilere teslim edeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA