Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bir haftalık ‘yalan detoksu’na başladım

Sosyal yaşamımızda ve iş ilişkilerimizde ne kadar çok yalan söylüyoruz hiç fark ettiniz mi? Yalanlarımızı sempatize etmek ve masumlaştırmak için renklendiriyoruz.
Kimisi pembe, kimisi de beyaz bu yalanların... Ben de geçenlerde bir arkadaşımla laflarken, yalan detoksu yapmaya karar verdim. Ne kadar az yalan söylersen, o kadar berrak bir zihne sahip oluyorsun.
Bir hafta boyunca dürüstlüğün dibine vurup hiç yalan söylemeden yaşayacağım.
Ruhuma o kadar iyi geldi ki... Bir nevi ruhani egzersiz aslında. Pazartesi sabahı işte bu kararla uyandım. Hangi konuda fikrim sorulursa sorulsun; kıvırmadan, 'Aman karşımda ki ne düşünür? Üzülür mü, kırılır mı?' diye hesaplamadan, aklımdan, kalbimden geçeni yüzüne söylüyorum. Bugün salı; yani egzersizin ikinci günü. Siz de başlayın, inanın çok rahatlayacaksınız.
Peki bu fikre nereden kapıldım?
Beni en çok yoran neydi? Gece hayatı olan, her akşam mekan mekan gezen, davetlerde boy gösteren biriyim.
Tutulmayan sözler ve yerine getirilmeyen kararlarla o kadar iç içeyim ki...
Hepimizin her gün karşılaştığı o yalan muhabbetleri sıralamak istedim:

TATİL PLANLARI VE RANDEVULAR:
En kısa zamanda bir kahve içelim.
Bu hafta yemeğe gidelim.
Yazın beraber Mikonos yapalım, oradan sonra da Çeşme- Bodrum takılırız.

İŞ HAYATI-PROJELER:
Kesinlikle birlikte bir proje üretmeliyiz.
Sende fikir var, ben de işin yatırımcısı olurum.
Beraber çok güzel işler başaracağız.

YALAN İLTİFATLAR:
Ne kadar zayıflamışsın...
Çok genç görünüyorsun.
Çok şıksın; üstündekilere bayıldım!
Ayrılık yaramış sana, etrafa enerji saçıyorsun.
Bu anlık, yalandan, samimiyetsiz sözleri hepimiz ne kadar çok kullanıyoruz değil mi? Bir de selamlaşıp hatırlayamadığımız kişiler var... İsimlerini çıkaramadığımızı belli etmemek için söylenen yalanlara ne demeli!
Şimdi hepsinden arınma zamanı. Yalan detoksumun sonucunu haftaya anlatacağım.

***

LARA SAYILGAN'IN HAMBURGERCİSİ
Pazar sabahı, hangover yani akşamdan kalma sabahıdır. Sabah uyanıp o günü 'kalori hesaplamayacağınız gün' ilan edersiniz. Sizi zevkten dört köşe edecek şeyler yiyip içersiniz. Madem pazar böyle bir gün, ben de bir burger çılgınlığı yapayım dedim. Ünlü moda fotoğrafçısı Lara Sayılgan'ın sahibi olduğu burgerci Lara's Gourmet Burger'ın yolunu tuttum. Ortaköy'deki balık pazarının ilerisinde bulunan mekan; kendinizi New York Soho'da hissedeceğiniz cool bir atmosfere sahip. Üstelik burgerlerin tariflerini de kendileri hazırlıyorlar, yani çevredeki hamburgercilerde benzerleri yok. Tostları, sıcak sandviçleri şahane; keşke geceleri de açık olsa diyeceğiniz tatlar var. Burger çılgınlarına gelsin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA