Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

İstanbul Havalimanı’ndaki taksi sorunu

Malum İstanbul Atatürk Havalimanı trafiği, yolcuların taksi bekleme kuyruğu ve kaybedilen zaman oldukça fazla...
İnen uçağın ardından kendinize bir taksi bulup evinizin yolunu tutmanız için bir saate yakın zaman harcıyorsunuz.
Londra'dan geldiğim gece havalimanından çıktığımda yolcuların beklediği taksi kuyruğunu es geçip yoldan geçen diğer taksilere binmek istedim. Ancak orada da ayrı bir hesap-kitap var.

TAKSİCİLER ALMIYOR
Taksici arkadaşlar yolları parsellemiş, gideceğiniz semti soruyor yakınlık/uzaklık durumuna göre sizi reddediyor ya da aynı yöne gidecek kişileri bir araya getirip dolmuşçuluk yapıyor. Nişantaşı'na ortalama 70 lira tutarken iki veya üç kişi ile kişi başı 50'şer liraya sizi götürebileceğini söylüyor. Kabul etmek durumunda kalıyorsunuz; taksimetre de açılmıyor hali ile...
Diyeceksiniz ki 'Paşa paşa havalimanının taksi durağında bekle, sıran gelince bin'; ancak kuyruğun uçsuz bucaksız hali sizi bundan alıkoyuyor.
Bir de tabii Ortadoğulu turistileri bekleyen taksiciler var; onlar sizi görmezlikten geliyor, hiç mi hiç umursamıyor bile. Sonra da kalkıp aynı taksici arkadaşlar alternatif yöntem olarak kullanılan UBER için ayaklanma başlatıyor.
Eğer siz müşterilerinize bu muameleyi yaparsanız, bu tarz ulaşım yöntemleri yolcuların tercihi olmak durumunda kalacak, benden söylemesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA