Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Uzaya araba yolladı, yeni hedefi roketle seyahat

Son dönemin en popüler isimlerinden girişimci, mucit ve yatırımcı Elon Musk, geçtiğimiz günlerde adını uzaya yazdırdı! Dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy'yi, içinde Tesla otomobil ile uzaya yollayan Musk, insanoğlunun Mars hayalinin ilk aşamasını böylece gerçekleştirmiş oldu.
Musk; sahibi olduğu Tesla markasının spor bir modelinin sürücü koltuğuna astronot kıyafeti giydirilmiş cansız bir manken oturttu. 'Starman' adı verilen bu manken, kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu. Elon, bu hareketinde yine Instagram'ı kullandı ve aracın içine konulan notu takipçileriyle paylaştı. Notta, 'İnsanlar tarafından dünyada yapıldı' yazıyordu.
Uzaya gönderilen otomobilin radyosunda David Bowie'nin 'Space Oddity' şarkısının çaldığını da unutmamak gerek.
Peki Musk'ın insanoğlu için planladığı gelecek ne? Aklında neler var?
1- Boring Company projesi ile, yer altındaki tünellerde kontrollü bir şekilde hareket eden patenlerden oluşan bir ulaşım ağı. İstanbul trafiğinden kurtulup o günleri görür müyüz, hiç sanmam.
2- Roketle ülkeler arası ulaşım projesi... Bu projeyle New York-Londra arası 29 dakika sürecek. Düşünsenize, uçaklarda onlarca saat geçirmemizle, 'Ay çok banal! Saatlerce uçulur mu!' diye ileride dalga geçilecek.
3- Mars'a yapılacak ilk yolculuk sonrası, Kızıl Gezegen'de kendi kendine yetebilecek bir yerleşimin temelleri atılacak. Ne zaman olur bilinmez ama geleceğin insanları 'Tatlım Mars'ta yaşamaya ne dersin?' konuşmalarına şahit olacak.
Tabii biz bu projelerin gerçekleştiğini göremeyiz; şimdilik Falcon Heavy'nin Youtube'daki videosunu izlemekle yetiniyoruz. Tesla aracın uzaydaki seyri tüylerinizi ürpertecek... Bravo Elon Musk! En çok tanışmak istediğim adam sensin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA