Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

2000 jenerasyonu gece hayatına akın etti!

Bu hafta olup bitenlerle karşınızdayım... Yeni mekanlar, kutlamalar, etrafımızda konuşulanlar, ilişkilerde son trendler ve dahası... Bu arada bahara az kaldı; diyet ve sağlıklı yaşam kafasına geçmiş bulunuyorum. Kutu kutu diyet yemekleri kapıma geliyor. Gelişmeleri sizinle paylaşacağım. İşte geride kalan haftanın özeti:
ELİF GÖNLÜM'ÜN DOĞUM GÜNÜ: Kerem-Elif Gönlüm çiftinin İstinye'de açtığı steakhouse ve sporcu beslenmesine özel restoranı Baskqet, Elif Gönlüm'ün doğum günü partisiyle görücüye çıktı. Duvarlarında Kerem'in basketbol kariyerinden fotoğrafların asılı olduğu mekan, 'evimizin salonu' hissi veriyor. Etoburların acilen keşfetmesi gereken Baskqet, adını da tabii ki Kerem'in basketbolcu kimliğinden alıyor. Mekanın barı da çok keyifli; yemek yemeseniz bile barda Kerem'i yakalayıp onunla sohbet edebilirsiniz.
ANALİTİK EVLİLİKLER: Yeni nesil çiftlerin, evliliklerinin gidişatını değerlendirmesi çok sağlıklı bir kafa... Her şeyi samimi ve açık bir şekilde masaya yatırıyorlar. İlişkinin taraflara yaşattığı ne varsa ortaya dökülüyor. Sonra da 'Tamam mı, devam mı?' deniyor. Ne de olsa evlilikler artık çok analitik. Aynısı arkadaşlıklarda da yapılabilir, değil mi? 'Peki ya aşk?' diyeceksiniz. Malum yeni nesil, aşkı da fast food tadında hızla tüketiyor. Geriye kalansa sevgi, iyi anlaşmak, paylaşmak ve yol arkadaşı olmak...
ERKEK DAVETLERİ: Bugüne kadar markalar genellikle kadınları hedefliyordu. Ağırlıklı olarak kadınların bir araya geldiği tanıtım amaçlı davetlere şimdi erkek davetleri rakip olarak geliyor. Üstelik arada belirgin farklar var. Erkek erkeğe takılmanın sosyetik versiyonu hayli ilginç. Kadınlarınki kadar yalan dolan bir samimiyet üzerine kurulu değil bir kere... Aksine birbirini sevmeyen veya tanımayanlar asla muhatap olmuyor, göz göze gelmiyor. Erkekler için organize edilen bu davetlerden çok malzeme çıkar; özellikle ego savaşları bol reyting yapar, takipte kalalım.
NİŞANTAŞI'NIN LÜBNANLISI: Ortadoğulu turistler için iyi bir haber, ee tabii Lübnan lezzetlerine meraklı olan biz İstanbullular için de... İstanbul'da damak tatlarına uygun yemekler bulamayıp kebapçılarla idare eden turistlerin çok seveceği bir Lübnan restoranı geliyor: L'orient. Yatırıcımları Lübnan'ın tanınan, bilinen köklü bir ailesi. Önümüzdeki günlerde Mim Kemal Öke Caddesi üzerinde kapılarını açacak. 100 kişilik restoranın dekorasyonu da çook cool; korkutucu bir oryantallik yok.
EN DAMAR DEFİLE: Londra Moda Haftası'nda Hint asıllı İngiliz modacı Ashish'in defilesinde İbrahim Tatlıses'in 'Ölürsem Kabrime Gelme İstemem' parçası çalındı. Bu defilenin görüntüleri, en damar defile olarak Whatsapp gruplarında paylaşılmaya başladı. Önce bu görüntülerin bir Türk tasarımcının defilesine ait olduğu sanıldı ama gerçek başkaydı... Modellerin İbo'nun uzun havasıyla podyumda yürüdüğü defilenin ardından, bakalım İstanbul Moda Haftası'nda hangi tasarımcı böyle sıra dışı bir harekete imza atacak...
ETRAFI 18'LİKLER SARDI: Yeni gezgin jenerasyonunun farkında mısınız? Ben hâlâ 80, en fazla 90 kuşağıyla sosyalleştiğimi sanırken, meğer etrafım 2000'lilerle dolmaya başlamış. Yuh demeyelim de ne diyelim! Geçenlerde Bebek Lucca'da yan masamdakilere "Kaç doğumlusun?" diye sorduğumda, tokat gibi bir cevap aldım: "2000'liyiz!" Hemen hesap yaptım; evet 18 yaşındalar, reşitler... Evet yakında gece kulüpleri 2000'lilerle dolup taşacak, onlarla aynı dans pistini paylaşacağız. Bakalım alışkanlıkları, yaptıkları, ettikleriyle bizimle uyum sağlayabilecekler mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA