Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Temiz olsun diye gün doğmadan kuaför açtırdılar

Geçtiğimiz pazartesi gününün sevinenleri AVM'lerin açılması ve yasakların kalkmasıyla berberler, kuaförler ve tabii ki bakıma hasret müşterileri oldu. Bugüne kadar evde kendi saçını kesmeye çalışan, boyayıp tıraşını olanlar, günler öncesinden randevularını aldılar. Öyle ki bazı sosyetik hanımefendiler en erken salonda ben olmalıyım yarışına girdiler. Kavga edip tartışan bile olmuş sosyetik bir salonda! Hatta gün doğmadan gittiği salonu açtıranlar bile var. 'Sebep ne?' derseniz; ilk ben gideyim, salon tertemiz olsun kalabalıklaşmadan mekanı terk edeyim. Akıllıca yöntem!
Ben de soluğu tabii bir AVM'de yer alan kuaförümde aldım. Randevu sistemi ile çalıştıklarından kimse kimseye denk gelmiyormuş. Bundan sonra bütün kuaför ve berberler böyle çalışıyor. Odalar, kesim işlemi öncesi özel olarak dezenfekte ediliyor. Her malzeme tek kullanımlık; içtiğiniz su bile pet şişede veriliyor. Maske ve siperlik kullanımı da zorunlu.
Gittiğim AVM'nin tek açılan mağazası Prada'ydı. İlk cep telefonu mesajını da onlar attı, pazartesi itibari ile randevu sistemi ile açıldıklarını ve isteyen müşteriler için de evlere özel servisle gidecekleri haberini verdiler. Mağaza içerisinde ise sağlık otoriteleri tarafından önerilen tavsiyeleri yerine getirdiklerinin tüm alanlarda ve ürünlerde temizlik sıklığını artırdıklarının dezenfekte olarak da nano teknoloji ürünlerini uyguladıklarının altını çizdiler. Sanırım benzer uygulamaları ilerleyen günlerde tüm mağazalarda göreceğiz.

Terası ve bahçesi olan mekanlar avantajlı

Sosyal mesafeye uymamız gereken bu süreçte büyük metrekarelere sahip klinikler, kuaförler kazanacak. Özel odalarda hizmet verenler müşterilerine daha sağlıklı ve güvenilir ortamlar sağlayacak. Mekancılıkta da benzer durumlar yaşanacak. Büyük işletmeler, terası ve bahçesi olan mekanlar insanların ilk tercihi olacak. Ne yazık ki uzun bir süre küçük ve havadar olmayan yerler risk altında kalacak.

'Asansöre tek başınıza binin'
AVM'lerin açılmasıyla birlikte içinde yer alan mağazaların da açık olduğunu düşünmüştüm, yanılmışım, in cin top oynuyordu. Sadece temizlik ekibinin çalıştığını gördüm. Sosyal mesafe kuralları adım adım karşıma çıktı. Misal; 'Asansör kullanımını ve döner kapıdan geçişleri tek başınıza yapın' yazısı her yerde. Sakin bir günde bu kurallara uyacağız eminim ancak ya kalabalık günlerde ne olacak? İşte onun cevabı beni korkutuyor

Ateş ölçerleri tüm esnaf temin etmeli

Salgınla mücadelemiz tabii ki bitmedi ama sonuçların iyi olmasıyla birlikte yavaş yavaş normalleşmeye başladık. Ancak tabii ki önlemler, kurallar uzun bir süre hayatımızda olacak. Şimdilik berber ve kuaförlerin elinde gördüğümüz ateş ölçerler zamanla tüm mağazaların, restoran, kafe ve otellerin girişinde kullanılacak. Yani tüm hizmet sektörünün olmazsa olmazı olacak. Siz de evinizde mutlaka bir adet ateş ölçer bulundurun.

Kliniklerde koruyucu kıyafetlerle çalışılıyor
Saç-sakal işlemlerinden sonra en çok rağbet gören sektörlerden biri de medikal estetik klinikleri oldu tabii. Geçtiğimiz pazartesi günü birçok kişi, botoks, dolgu, vitamin gibi enjeksiyon işlemlerini yaptırmak için kendilerini kliniklere attı. Tabii onlar da berber ve kuaförler gibi randevu sistemi ile çalışıyor, gün içinde kabul ettikleri kişi sayısı yarıya düşürülmüş. Yani siz işleminizi yaptırırken bekleme salonları insanlarla dolup taşmıyor. İşlemi biten kişi merkezden ayrıldıktan belli bir süre sonra yeni müşteri kliniğe giriş yapabiliyor. Tüm klinik çalışanları tepeden tırnağa koruyucu kıyafetlerle çalışıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA