Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Evde kalanların yeni eğlencesi dijital partiler

Zoom uygulamasını pandemi sürecinde akıllı telefonlarına ve tabletlerine indirmeyen yoktur sanırım. Çoklu görüşme özelliği ile şu sıralar online eğitimden şirket toplantılarına kadar birçok amaca hizmet ediyordu. Geçtiğimiz çarşamba ise iki farklı partiye aracılık etti. Ben o saatlerde derin bir uyku çektiğim için bu partiyi de kaçırmışım. İlki Zeynep Bastık'ın yeni şarkısı 'Her Mevsim Yaz'ın lansman partisiydi. Zeynep, partiye sevenlerinin yazlık kıyafetlerle katılmasını istemiş. Partide 10-15 dakika süren lansmanın kaydı alınınca Instagramlık klip tadında bir video çıktı ortaya. Duyduğuma göre ünlü isimlerin de katıldığı bu dijital lansman çok eğlenceli geçmiş. Bir diğer parti de 'Birlikte güzel' mottosuyla yolan çıkan Burak Altındağ'ın 90'lar partisiydi. Yine yüzlerce insanın aynı adres üzerinden bir araya geldiği parti, evde cozutmak isteyenlerin adresi oldu. Yeni nesil işlerin hayranıyım. Bravo Zeynep, bravo Burak!

İstanbullular çatı
ya da bahçe katı daire arıyor
İstanbul şehir insanının şu sıralar tek mevzusu taşınmak. İlan sayfalarında gezinirken bakılan evlerin en başında; çatı katı terası olan evler ve bahçe katı evler var. Ancak bunu fırsat bilen ev sahipleri, ev fiyatlarını yukarıya çekmiş durumda. Özellikle Bebek-Arnavutköy hattındaki evlerin fiyatları şaşırtıcı bir şekilde artmış. Bir de tabii şehri terk etmek isteyenler var. Merkezden uzaklaşıp aynı fiyata müstakil, doğa içinde ev arayanlar da var. Hatta bekar yaşayanlar evlerini birleştirip kirayı ortak ödeme niyetinde. Bu korona süreci yaşam şekillerimizi nasıl da değiştirdi. Bakalım bu kararlar ne kadar kalıcı olacak?

Bodrum sezonu Haziran'da açılıyor

'Yazlık yerlere gidebilecek miyiz?' diye kafa yoranlara bir haberim var. Bakın geçen yazın popüler adresleri Haziran ayının başında tek tek kapılarını açıyor. Maçakızı, Bodrum Edition, Amanruya, Mandarin Oriental bunların başında geliyor. Her biri sosyal medya hesaplarından aldıkları önlemleri anonslamaya başladı. Ramazan ayının sonunda da yazlıkçılar Bodrum'daki yazlıklarına gitmeye hazırlanıyor. Aynı durum bir diğer tatil adresimiz Çeşme için de geçerli.
Bizde işler yavaş yavaş rayına oturuyorken komşuda durumlar nasıl? İstanbul'da da hizmet veren Soho House'un Mikonos'taki yeni yeri Soho Roc House, bu yaz itibariyle hizmet vermeye başlayacaktı. Hatta ön ödemesini yapıp otele rezervasyon yaptıranlar da var. Duyduğuma göre adanın popüler adreslerinden Scorpios'un hemen yanı başında yer alan bu otel, Temmuz ayında hizmet vermeye başlayacakmış. Yunanistan, özellikle de Mikonos, koronavirüs vakasının az sayıda olduğu, en korunaklı adreslerden biri. Bu yaz için bana ümit vermeye başladı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA